Nieuws

10
Mrt
Workshop Hooggevoelig ouderschap

Hooggevoelig ouderschap

Hoooggevoelige ouders willen het voor anderen altijd goed doen, maar vergeten hierdoor zichzelf nogal eens. We hebben het over weerstand, je eigen gevoeligheid, perfectionisme en grenzen.

Lees verder

2
Feb

Coachingstrajecten voor leerkrachten

De eerste afspraak van een coachingstraject vinden leerkrachten vaak spannend. Er is namelijk al het één en ander aan vooraf gegaan. Je hebt al één of meerdere gesprekken gehad met je teamleider waaruit blijkt dat het nu gewoon even niet gaat zoals het zou moeten of zoals je zou willen.

Lees verder

9
Jan
Faalangst bij kinderen

HSP in de klas

Hoogsensitieve kinderen nemen veel waar via alle zintuigen. Al deze zintuigelijke prikkels komen ongefilterd binnen en verwerken hoogsensitieve kinderen op intense wijze. Je zou je kunnen voorstellen dat hoogsensitieve kinderen op een alledaagse schooldag niet alleen bezig zijn met het verwerken van de leerstof. Hierdoor kunnen ze worden belemmerd in hun ontwikkeling.

Lees verder

17
Dec

Hoe kan het zo zijn dat …?

Aan alle intern begeleiders, zorgcoördinatoren, schoolleiders en orthopedagogen. Ik maak me zorgen…Hoe kan het zo zijn dat leerlingen zo lang moeten wachten op de juiste hulp?

Lees verder

25
Nov
Mijn Coach Route

Mijn Coach Route

De afgelopen maanden heb ik Mijn Coach Route verder ontwikkeld en geïmplementeerd. Vanaf nu kun je Mijn Coach Route al bestellen!

Lees verder

24
Nov
Nieuwe agenda 2020 online

Nieuwe agenda 2020 online

Ben jij op zoek naar de juiste hulp voor je kind? Bekijk nu de agenda 2020 en maak een keuze uit het ruime aanbod van workshops & cursussen die bij je past!

Lees verder

22
Nov
MIK-Onderwijs bij de kvk

MIK-Onderwijs bij de kvk

Ik werk al een tijdje samen met Sjaak van Leeuwen. Vandaag hebben we ons gezamenlijke bedrijf “MIK-Onderwijs” als vof ingeschreven bij de kamer van koophandel.

Lees verder

21
Nov
Themabijeenkomst Gastouderbureau Zebra

Themabijeenkomst Gastouderbureau Zebra

Gastouderbureau Zebra heeft mij uitgenodigd om een themabijeenkomst te geven over hoogsensitieve kinderen. Wat is dat heerlijk om gastouders wat meer kennis en handvatten te mogen geven over deze mooie eigenschap van kinderen!

Lees verder

1
Nov
Leerkracht coaching

Leerkracht coaching

Leerkrachten zijn enorm belangrijk in het leven van jouw kind. Er wordt veel van leerkrachten gevraagd. Niet elke leerkracht lukt het om positief te blijven of om het vak te blijven uitvoeren. Als een leerkracht niet meer goed in zijn vel zit dan heeft dit gevolgen voor zijn manier van lesgeven.

Lees verder