fbpx
Foto Fleur Timmerman

Over Fleur Timmerman

Fleur Timmerman is een gepassioneerde verandercoach die individuen en teams helpt hun ware zelf te ontdekken, betere keuzes te maken en hun leven (opnieuw) richting te geven.

Met een diepgeworteld geloof in persoonlijke ontwikkeling en groei, begeleidt Fleur haar klanten zowel persoonlijk als professioneel naar meer inzicht en balans.

Haar unieke aanpak combineert praktische inzichten met een diep begrip van menselijke interacties en gedrag, waardoor ze mensen helpt om zichzelf en hun relaties te verbeteren.

Persoonlijke Reis en Professionele Expertise

Fleur’s eigen levensreis begon in Sri Lanka en bracht haar naar Nederland, waar ze zich steeds verder ontwikkelde. Ondanks een schijnbaar perfect leven, worstelde ze met innerlijke onrust en de vraag wie ze werkelijk was. Dit leidde tot een uitgebreide zoektocht naar zelfontdekking en persoonlijke groei, waarbij ze vele opleidingen volgde, waaronder NLP, contextuele begeleiding en sociale psychologie.

Deze kennis, gecombineerd met haar 16 jaar ervaring als docent én passie voor persoonlijke ontwikkeling, vormt de basis van haar werk als verandercoach.

Een Unieke Benadering

In haar werk brengt Fleur gedrag letterlijk in kaart met behulp van de MapsTell-methode en “De Wereld van Verschil”. Ze helpt haar klanten hun kwaliteiten en valkuilen te begrijpen, zowel in ontspannen als in stressvolle situaties. Dit inzicht stelt hen in staat om effectiever te communiceren en samen te werken, zowel op de werkvloer als in hun persoonlijke leven. Fleur gelooft dat verbinding met jezelf de sleutel is tot succesvolle relaties met anderen.

Programma’s en Methodieken

Fleur is mede-ontwikkelaar van de coachingsmethode “Mijn Coach Route”, een methodiek voor het voortgezet en speciaal onderwijs dat leerkrachten helpt hun leerlingen actief te betrekken bij hun persoonlijke leerproces. Deze methode wordt inmiddels landelijk gebruikt en heeft al vele leerkrachten, ouders en kinderen bereikt.

Daarnaast biedt Fleur programma’s aan voor hoogsensitieve mensen, waarin ze praktische, op maat gemaakte begeleiding biedt voor persoonlijk leiderschap.

Effect Op Maat

In 2017 richtte Fleur haar eigen bedrijf op, Effect op Maat, waarmee ze zowel individuen als teams binnen organisaties helpt. Binnen teams legt Fleur de nadruk op groeikansen voor jezelf en de organisatie. Het kennen van je eigen gebruiksaanwijzing, die van je collega’s en het ontwikkelen van een teamgebruiksaanwijzing. Dit leidt tot succesvollere samenwerking en communicatie.

Daarnaast fungeert Fleur als strategische sparringpartner voor leidinggevenden, directeuren en HR-managers, waarbij ze hen ondersteunt in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze biedt waardevolle inzichten en ondersteuning, waardoor zij effectiever kunnen leidinggeven, hun teams kunnen motiveren en organisatiedoelstellingen kunnen realiseren.  

Foto training MapsTell
Foto Fleur Timmerman spreker

Inspirator en Spreker

Als beginnend spreker hoopt Fleur haar publiek te inspireren met haar persoonlijke verhaal en diepgaande inzichten. Haar lezing is een mix van herkenning, theater en praktische wijsheden, waarbij ze haar publiek aanspoort om stil te staan bij zichzelf en hun relaties.

Fleur’s missie is om mensen te helpen hun eigen gebruiksaanwijzing te schrijven en te herschrijven, zodat ze trouw kunnen blijven aan zichzelf en hun dromen kunnen waarmaken.

 

Wil je weten op welke manier Fleur wat voor jou kan betekenen? Plan direct een afspraak in haar agenda of koop tickets voor haar lezing op 28 juni 2024

Heb je een vraag?