fbpx

Als hoogsensitief persoon komt het regelmatig voor dat ik overprikkeld raak. Als ik teveel prikkels heb binnengekregen ontstaat er een soort kortsluiting in mijn hoofd. Prikkels zijn voor mij bijvoorbeeld teveel mensen in een ruimte of als mensen te dicht om me heen komen (zeg maar in mijn aura). (Te veel) harde geluiden, fel licht, allerlei verschillende of sterke geuren (als mensen heel veel parfum op hebben), rommel of veel spullen om me heen en ga zo maar door.

Ik heb dan (alleen) tijd nodig om op te laden. Tegenwoordig niet meer zo veel tijd als ik het maar effectief doe. Die alleen tijd om op te laden kan bijvoorbeeld in de natuur zijn. Een wandeling waarbij ik even mijn gedachtes kan ordenen of loslaten. Een muziekje opzetten, even op de bank zitten of een korte meditatie helpt mij ook om weer tot rust te komen. En als ik echt volledig ben overprikkeld is een douche het aller fijnst!

Wat heb jij nodig als je overprikkeld bent?
Heb je een vraag?