Testimonials


⇣ Coaching | Gezins- en schoolbegeleiding


15-11-2018 19:56 Marjan (Moeder jongen van 12 jaar – schoolbegeleiding)

“Mam ik wil niet naar school. Pap ik ga niet naar school. Mam waarom moet ik naar school want ze begrijpen me toch niet.”  Dit waren de zinnen die we elke ochtend hoorden, jaar na jaar. Als ouders doet het je pijn om te zien dat je kind zich zó onbegrepen voelt. Op school deed onze zoon niets meer en er onstonden steeds meer frustraties bij zowel de leerkrachten als bij ons. We hebben vele gesprekken met de leerkrachten gehad, maar we zaten steeds minder op één lijn. 
Op een dag gaf de leerkracht aan dat zij hem zo geen les meer kon geven. Wij als ouders merkten dat we niet meer op één lijn kwamen en iemand maakt ons attent op Effect op Maat. Deze hebben we ingeschakeld en zo kwam Fleur bij ons thuis. 

Na het eerste gesprek was de eerste opmerking van onze zoon, “Dit is de eerste die naar mij luistert en een poging doet om mij te begrijpen.” 
De vervolg stap was dat Fleur met de leerkrachten ging praten. Deze waren eerst wat sceptisch, maar na het eerste gesprek stonden zij er ook voor open. Daarna is ze wekelijks een uur op school geweest om de vertaalslag te maken tussen onze zoon en de leerkrachten en om het contact tussen school en thuis te verbeteren. Dit haalde veel frustratie weg.  We zijn nu bijna een jaar verder en onze zoon stapt ’s morgens vrolijk op de fiets en komt in de middag vrolijk thuis. Zijn werk heeft hij af en zijn prestaties zijn vooruit gegaan.
 
Dit was zonder Fleur nooit gelukt en was onze zoon waarschijnlijk van school verwijderd. Onze zoon heeft door Fleur weer vertrouwen in de leerkrachten en zij hebben weer vertrouwen in hem. Daardoor hebben wij nu een kind die voor het eerst echt met plezier naar school gaat.


11-10-2018 11:18 Astrid de Grijs (Intern Begeleider – obs De Lisdodde)

Fleur kijkt op een professionele  manier naar gedragingen van zowel kinderen als ouders en tegelijkertijd verliest ze daarbij niet de mogelijkheden van een schoolse organisatie uit het oog. Door de inzet van Effect op Maat kan er een positieve ontwikkeling plaatsvinden in het  wederzijds respect en vertrouwen. Hierdoor ontstaat een begripvolle samenwerking tussen alle betrokken partijen die ten goede komen aan de ontwikkeling van het kind.

06-10-2018 17:50 Geert Winkelman (Consultatiegroep – Openbaar Onderwijs Emmen)
Door Fleur’s professionele kijk op de situatie weet ze ouders mee te nemen en gaat ze in gesprek met de leerling wanneer vormgeven van hulp in complexe situaties stagneert. Haar relativerende en toch probleem onderkennende houding met de nodige humor helpt verbindend. Zo kunnen school en ouders  vervolgens met elkaar weer de schouders eronder zetten en samen met alle partijen constructief overleggen ten behoeve van een kind in een specifieke onderwijsleersituatie.⇣ Coaching | Voor ouders ⇣


17-02-2018 19:45 Anoniem (vrouw – 42 jaar)
Een poosje geleden heb ik een avond bijgewoond, georganiseerd door Fleur, over hoogsensitieve kinderen. Een erg leerzame avond met veel herkenbare punten wat betreft mijn kinderen (en mezelf en mijn rol daarin). Na deze avond heb ik een persoonlijke afspraak met Fleur gemaakt, omdat ik op zoek was naar handvatten, met betrekking tot de opvoeding van mijn zoons. 1 op 1 met Fleur kwamen we er al heel gauw achter dat ik eigenlijk bij mezelf moest beginnen en niet bij “het gedrag” van mijn kinderen. Handvatten heb ik absoluut gekregen, eigenlijk duidelijke opdrachten. Nu, een aantal maanden en een paar afspraken verder, kan ik zeggen dat Fleur me enorm geholpen heeft en dat ik het gevoel heb veel sterker in mijn schoenen te staan. Ik begrijp mijn kinderen beter, kan ook beter “loslaten” (en geloof me, dat was nodig!) en sta daardoor weer wat makkelijker in het leven. Inmiddels merk ik ook langzaam dat mijn kinderen er ook de vruchten van plukken. Fleur, nogmaals bedankt voor je hulp, mocht ik je weer nodig zijn in de toekomst, weet ik je te vinden!


⇣ Onderwijs | Individuele ontwikkeling leerkrachten ⇣25-11-2018 21:20 Linda de Vries (Leerkracht – Duisterhoutschool)

De coaching van Fleur is erg prettig. Ze stelt goede vragen die zelfinzicht geven en je laten nadenken over je eigen handelen of waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Door haar manier van coachen af te stemmen op een manier die goed aansluit bij mij als persoon, maak ik mooie stappen in mijn ontwikkeling. Stappen die als ik het alleen gedaan had, pas veel later tot ontwikkeling zouden komen. 


⇣ Onderwijs | Professionalisering onderwijsteams ⇣11-10-2018 11:44 Wietse Blink (Directeur – Duisterhoutschool)

Fleur heeft naast MijnCoachroute op de Duisterhoutschool ook uitvoering gegeven aan begeleiding c.q. coaching van personeel. Haar manier van mensen tegemoet treden en haar open wijze van communiceren is naast mensen- en vakkennis van wezenlijke waarde geweest om de kernwaarden van de school, Professionaliteit, Passie & Plezier (nog)  meer dan daarvoor te accentueren, te ontwikkelen en te bestendigen.


⇣ Training | Themabijeenkomsten ⇣


21-11-2017 13:05 Petra Klein
Wat een erg interessante en herkenbare thema-avond over hoogsensitieve kinderen!

17-10-2017 22:53 Mariska Seinen
Vanavond een leerzame thema-avond gehad over hoogsensitieve kinderen. Het was een bijzondere avond, waarin veel herkenbare dingen werden verteld, waar ik veel aan heb gehad. Het was boeiend en interessant. Fleur, dankjewel voor deze mooie, leerzame avond!

17-10-2017 21:52 Kathy Groenendal
Zeer interessante, leerzame avond gehad over het onderwerp hoogsensitieve kinderen met de collega’s van KDV Kwebbel. Bedankt Fleur!

17-10-2017 12:54 Miranda Bos
Onlangs een interessante thema-avond over hooggevoeligheid bij kinderen bijgewoond. Een aanrader voor elke ouder of professional die hierin geïnteresseerd is!

13-10-2017 07:17 Anne Wil Brinkmans
Leerzame avond hoogsensitieve kinderen. Fleur weet waar ze het over heeft. Zeker een aanrader om eens te bezoeken.

11-10-2017 20:15 Joyce Kloppenburg
Hartelijk dank voor de leuke en leerzame avond gisteren.

10-10-2017 22:08 Linda Stroeve
Net een super interessante informatieavond gehad over hoogsensitieve kinderen!

10-10-2017 09:58 Marieke Fischer
Gisteravond heb ik de thema-avond hoogsensitieve kinderen bij Fleur Timmerman – Effect op maat – gevolgd. Deze avond was voor mij een herkenning voor zowel mijzelf als mijn kinderen. Vooral de tips voor thuis en op school kan ik goed gebruiken. Fleur bedankt!

10-10-2017
Ik kan maar één woord voor vanavond bedenken: fantastisch!

10-10-2017
Dankjewel voor vanavond! Was erg interessant, ondanks dat ik al achter veel dingen was en had gelezen. Ik twijfelde over T., maar herkende bepaalde dingen waar we niet bij stil hadden gestaan. Ook zag ik mezelf in dingen. Toch maar weer iets meer in verdiepen. Mijn vriendin vond het ook heel interessant.


Overige coaching


20-09-2017 20:28 Anoniem (vrouw – 44 jaar)
Vanaf het eerste contact voelde het al goed. Fleur heeft de gave om aan te voelen en te zien waar de problemen liggen. Nu ben ik zelf een heel open persoon en vind het niet moeilijk om over problemen te praten. Ze neemt mij serieus en pakt de problemen van mij goed aan. Het valt me vooral op hoe ze de vinger op de zere plek weet te leggen en het op een goede manier weet bij te sturen.
Mijn grootste zorgvraag is namelijk erg onzeker zijn, heel hard voor mezelf zijn en ik mag geen fouten maken. Dit resulteert dan vaak in emotionele buien, stress en nu een burn out.
Na 2 sessies bij Fleur merk ik al verschil, kon ik vorige week om een situatie alleen maar huilen, deze week kon ik er heel anders naar kijken en kon ik zelfs aardig tegen mijzelf zijn.  Ik heb de hele week geen huilbuien meer gehad en ben beter te pas. Ook was ik deze week niet meer zo kortademig en ik ben nu het ritme van mijn ademhaling niet meer kwijt.
Ik kijk uit naar de volgende sessie en heb er alle vertrouwen in dat ik door Fleur weer een stevige zelfverzekerde basis kan krijgen.
Hulpvraag: hoe ga ik om met mijn hooggevoeligheid, hoe krijg ik meer zelfvertrouwen en hoe kom ik mijn burn out te boven

13-07-2018 12:23 Anoniem (man – 27 jaar)
Ken je het verhaal van die coach die de koffer van een ander gaat dragen en deze vervolgens maar moeilijk kan loslaten? Ik merkte meer en meer dat mij dit ging tegenstaan, en dat ik hier iets aan moest gaan doen voordat het te gek werd.
Fleur kende ik al enige tijd en ik heb daarnaast het opzetten van haar praktijk van dichtbij kunnen volgen. Haar om hulp vragen was daarom in dit stadium voor mij de logische keus.
Middels een intake en vervolggesprek in haar praktijk heeft zij mij kunnen wijzen op de al aanwezige kwaliteiten die ik bezit, maar nog beter kan gaan toepassen. Zo mooi vond ik het om te merken dat er bij mij tijdens het gesprek, het spreekwoordelijke kwartje viel en ik inzag dat het misschien heel goed was dat ik in een bepaalde situatie meer afstand genomen had.
Wat ik erg kon waarderen in de gesprekken met Fleur is dat zij respect toont, gevoelig is en daarnaast heel gedreven is in wat ze graag wil: mensen helpen!  Nadien kreeg ik de opdracht om de spreekwoordelijke koffer op de trap achter te laten wat aardig gelukt is. Nu een aantal weken later durf ik oprecht te zeggen dat ik steeds meer de rugzak daar kan laten waar die hoort: bij de cliënt zelf.
Hulpvraag: hoe kan ik jongeren coachen, maar wel alle verhalen loslaten en hoe kan ik mijn kwaliteiten beter inzetten tijdens het coachen.

25-05-2017 17:13 Anoniem (vrouw – 59 jaar)
Mijn eerste gesprek bij effectopmaat:
Zelf was ik verward en druk in mijn hoofd en lichaam.
Fleur stelde mij op mijn gemak. Voelde mij vrij om alles te kunnen en mogen zeggen.
Door het gesprek en de tools en inzichten die Fleur mij gaf kwam er rust in mijn hoofd.
Ze leeft met je mee. Tevens heb ik nu geleerd om de rugzak neer te hangen.
Het was voor mij een eye opener. Zo kan het dus ook. Wat een ervaring. Fleur drukt nergens een stempel op. Je bent zoals je bent en mag zijn.
Voor het eerst in tijden,kon ik buitenhuis lunchen,boodschappen doen en eten koken zonder paniek en stress.
In de evaluatie na het eerste gesprek viel  mij op dat Fleur kijkt naar je mimiek en gestiek. Was een verrassing. Een betrokken coach die weet wat ze doet. Bedankt Fleur.
Op naar het volgende gesprek.
Hulpvraag: Hoe kom ik mijn burn-out te boven


⇣ Overige testimonials ⇣


Bert Vastenburg (Ex directeur PRO Emmen en mede wereld-docent Malawi)
Ik heb Fleur leren kennen als een hardwerkende positief ingestelde collega. Ze weet wat ze doet, is zeer doelgericht en heel direct.
Verwacht geen zachte heelmeester en geitenwollen sokken. Wel een luisterend oor.  Fleur stelt to-the-point vragen die je helpen én uitdagen. Uitdagen om bij je kern(vraag)  te komen en bij wat jij wilt en durft veranderen. Bij die verandering kan Fleur je gidsen, je ondersteunen en een stukje met je oplopen. Daarvoor heeft ze de kennis en de kunde in huis, maar het meest effectief is haar eigen ervaring. Die maakt haar tot een betrokken maat in jouw proces.

Kim Oonk (Opleider en trainer bij Orthoconsult, contextueel- en systemisch coach en EFT professional  voor In Beweging)
Fleur kwam bij mij binnen als een vrolijke deelnemer met een oogopslag die wat afwachtend lijkt maar die eigenlijk de ruimte geeft voor een echte ontmoeting. Een ontmoeting op een diepe, zuivere laag. Fleur heeft een enorme drive zichzelf te ontmoeten op alle lagen ook al is dat vaak niet gemakkelijk gezien alle obstakels die ze in haar leven tegen is gekomen. Ze blijft daarbij nieuwsgierig en steeds liefdevoller voor zichzelf. Door het vele werk aan haar eigen thema’s ben ik er van overtuigd dat ze in haar werk als hulpverlener van grote betekenis is voor zowel kinderen als volwassenen op een zuivere en zeer betrouwbare manier.  Ik zou mijn kinderen zonder twijfel aan haar toevertrouwen.

Sjaak van Leeuwen (MSc in Onderwijskunde)
Ik ken Fleur als docent, waarbij ze leerlingen in hun kracht kan zetten. Dit doet ze door de leerlingen echt te leren kennen, hen op een uitdagend maar haalbaar niveau te laten werken en hen hierbij eigen inbreng en keuzevrijheid te geven. Fleur haar lessen zijn doelgericht, ze bouwt de lessen in kleine, vloeiende en samenhangende stapjes op. Ze is een prettige docente met een brede blik op het onderwijs.
Daarnaast ken ik Fleur als samenwerkingspartner. Fleur is een trouwe collega die doet wat ze zegt. Ze is een constructieve en positieve partner en weet mij erg te enthousiasmeren.

Ik ken Fleur al vele jaren en bezoek haar lessen met regelmaat. Ik zie haar als een docent/begeleider/coach die een hoge mate van perfectie nastreeft. Dit uit zich o.a. in:
Een gedegen lesvoorbereiding
Een gestructureerde lesopbouw
Een doelmatig klassenmanagement
Een efficiënt gebruik van de lestijd
Het creëren van een juist werkklimaat
Het gebruik van werkvormen die leerlingen activeren
Het stimuleren van leerlingen om zelf over oplossingen na te denken
Het stellen van de juiste vragen en het dóórvragen
Het afstemmen van de instructie op relevante verschillen tussen leerlingen
Het steevast teruggrijpen op het eerder geleerde om zo de context te verduidelijken
Wat ik zie als ik een les van Fleur observeer is dat de leerlingen betrokken zijn bij de les, zich geïnteresseerd tonen en actief met leren bezig zijn.
Dit is wat leerlingen over Fleur zeggen: “je leert er veel!”
Bert Darwinkel
Intern begeleider PRO Emmen