Coaching

Ieder kind is weleens boos, verdrietig of angstig. Dit zijn emoties die heel normaal zijn en horen bij het opgroeien. Wuif daarom deze emoties nooit weg en ga hierover met je kind in gesprek. Het is namelijk belangrijk dat je kind weet dat er altijd genoeg ruimte en tijd is om de emoties te kunnen en mogen uiten.

Wat doe je als het gedrag van je kind elke dag erger wordt? En als je eigen methodes ineens niet meer werken? Wanneer is dan jouw grens bereikt?

Uiteraard mag je kind je nooit schoppen, slaan of spullen vernielen. Ook duidelijke signalen als schreeuwen, weglopen en driftbuien geven aan dat er iets speelt bij je kind. Wanneer je kind steeds vaker boos of zó verdrietig of angstig is dat hij zich niet meer zichzelf is, dan is het tijd om andere acties te ondernemen. Daar ligt de grens van wat niet hoort en ook niet nodig hoeft te zijn.

Kinderen laten gedrag altijd met een reden zien. Als je er middenin zit, is het erg lastig om te ontdekken wat je kind je probeert te vertellen en ben je vaak alleen nog maar aan het overleven. ’s Avonds ben je bekaf, want een kind met ander gedrag kost, naast je werk en het huishouden, gewoon heel veel energie. De hulp die je kind nodig heeft, kan soms net heel anders zijn dan wat jij allemaal al hebt geprobeerd.

Wil jij je kind begrijpen en helpen met zijn of haar worstelingen? En wil je graag weer overzicht, rust en een blij gezin terug, waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn? Dan is gezinsbegeleiding een goede eerste stap.

Heb je van de leerkracht al gehoord dat het op school ook niet zo lekker gaat? Dat ze niet zo goed weten hoe ze je kind op school verder kunnen helpen en dat het gedrag dat je kind op school laat zien invloed heeft op de sfeer in de klas? Dan is de combinatie van gezinsbegeleiding- & schoolbegeleiding wat voor jullie.