fbpx

Hoi, ik ben Fleur

Ik help jou bij je zoektocht naar jezelf.
Je leert jezelf kennen en begrijpen, zodat jij passende keuzes kunt maken voor jouw (werk)geluk.

Je hebt al tijden een gevoel van onrust en je bent op zoek naar wie je bent en wat je wilt.  Je hoofd is een grote wirwar en je hebt een rollercoaster aan gedachten

Je voelt je de hele dag moe en ligt ’s avonds om 22:00 uur afgepeigerd in bed. Je concentratie is niet meer wat het ooit geweest is en je reageert met een steeds korter lontje op anderen waardoor het er voor niemand gezelliger op wordt.

Maar het kan ook zijn dat je wel weet wat je wilt en dat je nu écht heel veel zin hebt om keuzes te gaan maken. Je ziet hoe anderen dat doen en je denkt: “Dit wil ik ook!” 

Je hebt zin om grip te krijgen op je leven, lekker te genieten, en om actief aan de slag te gaan om zo superveel rust, duidelijkheid en richting te krijgen.

Do

More

Of

What

Makes

You

Happy

Loop je hier op dit moment tegenaan?

Je stelt jezelf allerlei (levens)vragen

Je hebt je leven voor elkaar. Je hebt een eigen huis, vaste baan, familie, vrienden en evt een partner. Je vult je leven met allerlei verschillende rollen als ouder, collega, vriend(in) maar je vraagt jezelf af: Is dit alles? Wie ben ik eigenlijk zelf en wat vind ik nou echt belangrijk? Waarom doe ik wat ik doe, wat wil ik bereiken en waar word ik nou echt gelukkig van?

Je kunt niet gewoon genieten in het hier en nu

Je hebt een plaatje in je hoofd dat leidend is en daarom lukt het je niet om in het hier en nu te leven en gewoon te genieten. Je bent steeds bezig met hoe het volgens jou moet lopen of hoe jij het plant.

Je maakt geen keuzes en stelt ze zo lang mogelijk uit

Je stelt het maken van beslissingen uit, omdat je geen zekerheid ervaart. Stel je voor dat… en wat als… Doordat je niet weet wat de toekomst je zal brengen blijf je liever in je huidige situatie zitten.

Je moet heel veel van jezelf

Het huishouden, sociale verplichtingen, social media, de opvoeding van de kinderen, je vindt nee zeggen heel lastig. Wanneer is het nou een keertje me-time?

Je wilt alles perfect doen en bent bang om te falen

Je bent streng voor jezelf en legt de lat hoog en steeds hoger. Je kunt niet meer voldoen aan je eigen verwachtingen.

Je hebt onrust in je hoofd

Je piekert veel. Je hoofd is een grote wirwar en je hebt een rollercoaster aan gedachten. Je analyseert heel veel of iets wel of niet goed is en of iets wel of niet gaat werken. Je concentratie is niet meer wat het ooit geweest is en je reageert met een steeds korter lontje op anderen. 

Je hebt onrust in je lijf

Doordat je veel onrust in je hoofd hebt krijg je lichamelijk steeds meer klachten. Je komt moeilijker in slaap of slaapt ’s nachts niet meer door. Je voelt je de hele dag moe en ligt ’s avonds om 22:00 uur afgepeigerd in bed. Je hebt rusteloze benen, je huid is onrustig of je stoelgang is niet meer zoals het was.

Je bent niet tevreden met jezelf

Je hebt een laag zelfbeeld. Je bent wat aangekomen of er zijn meer rimpels zichtbaar dan je al aan toe bent. Of je ziet anderen om je heen er altijd leuk uitzien, zelfs als ze om 8 uur ’s ochtends hun kind naar school brengen. De werkelijkheid van sociale media past niet bij jouw realiteit.

Je voelt je onzeker

Je vindt het spannend om jezelf helemaal te geven en je kwetsbaar op te stellen omdat je denkt dat anderen over je oordelen, een mening over je hebben. Je bent bang dat het toch weer mis gaat. Je wilt voorkomen dat je pijn of verdriet wordt aangedaan en daarom heb je een muur opgetrokken.

Het kan ook anders!
Veranderen is een proces en als je een aantal duidelijke inzichten krijgt, komt het helemaal goed.

Je kunt bij mij op verschillende manieren al gratis aan de slag met jouw eerste groeistappen.

1. Ik heb een 3-delige trainingsvideo gemaakt over de thema’s die voorkomen in het dagelijks leven van hoogsensitieve pesrsonen.

2. In mijn Groeistappen Podcast neem ik je mee in de groeistappen van mijzelf en mijn klanten in onze persoonlijke- en professionele ontwikkeling.

3. In de checklist “Proud to be me” kun je in één oogopslag zien waar jouw persoonlijke groeikansen liggen.

De allereerste stap is bewustwording en de volgende stap is doen. Pak die kans en kom in de actiestand!

Video Happy HSP

In deze video ontdek je de thema’s waar je als hoogsensitief persoon in het dagelijks leven tegenaan kunt lopen, zoals perfectionisme, loslaten, verbinding, verstand vs gevoel en nog veel meer.

Podcast Groeistappen

Als perfectionist én gevoelige ondernemer deel ik graag inspiratie en tips over persoonlijke en professionele groei. Ontdek jouw volgende stap voor een bewust leven vol plezier en innerlijke rust.

Checklist Proud to be me

Ontdek in één oogopslag op welke peilers van je leven je trots bent en in welke peilers je nog kunt groeien.
De vijf peilers zijn: ik, relaties, gezondheid, werk&inkomen en toekomst.

Vanaf het eerste contact voelde het al goed. Fleur heeft de gave om aan te voelen en te zien waar de problemen liggen.  Ze neemt mij serieus en pakt de problemen van mij goed aan. Het valt me vooral op hoe ze de vinger op de zere plek weet te leggen en het op een goede manier weet bij te sturen.
Mijn grootste zorgvraag is namelijk erg onzeker zijn, heel hard voor mezelf zijn en ik mag geen fouten maken. Dit resulteert dan vaak in emotionele buien, stress en nu een burn out.
Na 2 sessies bij Fleur merkte ik al verschil, kon ik voor de sessies om een situatie alleen maar huilen,na 2 keer kon ik er heel anders naar kijken en kon ik zelfs aardig tegen mijzelf zijn.  Ik heb die hele week geen huilbuien meer gehad en ben beter te pas. Ook was ik vanaf die week niet meer zo kortademig en ik ben nu het ritme van mijn ademhaling niet meer kwijt. Door Fleur heb ik weer een stevige zelfverzekerde basis gekregen.

Manita

Activiteitenbegeleidster

Fleur heeft me enorm geholpen. Ik heb het gevoel dat ik veel sterker in mijn schoenen sta. Ik begrijp mijn kinderen beter, kan ook beter “loslaten”(en geloof me, dat was nodig!) en sta daardoor weer makkelijker in het leven. Inmiddels merk ik ook dat mijn kinderen er de vruchten van plukken. Fleur nogmaals bedankt voor je hulp en mocht ik je weer nodig zijn in de toekomst, weet ik je te vinden.

Maron

Winkelmedewerker

Fleur stelt goede vragen die je verder helpen in de zoektocht van je persoonlijke ontwikkeling op werkgebied of privé. Ze koppelt dit aan waardevolle werkvormen die je dieper inzicht geven in jezelf en wat je zelf wil en belangrijk voor je is. Dit stemt ze echt af op jou als persoon en kan voor iedereen weer anders zijn. Soms is het doel hetzelfde, maar in een andere werkvorm gegoten die voor jou beter aansluit. Fleur is goed in het begeleiden van het proces en in hoe je het zelf allemaal doet, want dat doe je eigenlijk. Je doet het zelf maar door de sessies en bewustwording kom je echt stapjes of soms stappen verder. Ze geeft je een vertrouwd gevoel en creëert een warme en open sfeer. Ze stelt ook de diepere vragen die nodig zijn ook al is dat soms confronterend, maar waar je uiteindelijk wel veel aan hebt.

Linda

Leerkracht

Hoi, mijn naam is Fleur en ik ben verandercoach

Ook ik heb geworsteld met wie ik ben en wat ik wil. Eerst begon dat in mijn privé-leven en later ook in mijn werk.
Ik weet uit ervaring dat als je er zelf middenin zit het heel fijn is om een goede sparringspartner te hebben die geen onderdeel uitmaakt van je dagelijkse situatie.

Iemand die luistert naar jouw wensen en behoeften, iemand die je de juiste vragen stelt en die je nieuwe wegen laat zien. 

Inmiddels kan ik zeggen dat ik al veel veranderingen in mijn leven heb doorgevoerd. En nog steeds richt ik mijn leven iedere dag weer in met een kleine verandering passend bij mijn ideale leven. 

Als coach heb ik met mijn individuele begeleiding, themabijeenkomsten & cursussen inmiddels meer dan 250 volwassenen geholpen om (onderdelen van) hun leven te veranderen, meer inzicht te krijgen en keuzes te maken voor datgene wat ze echt belangrijk vinden.

Daarnaast ontwikkelde ik een complete coachingsmethode voor het onderwijs, zodat leerkrachten hun leerlingen weer effectiever kunnen coachen.

Mijn missie is dat jij jezelf volledig kent en kunt zijn, zodat de wereld steeds echter en oprechter zal zijn. 

“Diep in jezelf zit een wijze vriend die je het pad laat zien.”

Als je gaat veranderen dan gaat je dit op zo ontzettend veel vlakken helpen:

Z

Je weet wie je bent en wat je wilt

Je leert jezelf (opnieuw) kennen. Je kent je kwaliteiten en je valkuilen en weet hiermee om te gaan.  Je durft weer te dromen en deze na te streven door jouw leven in te richten volgens jouw normen en waarden die je eerst gaat (her)ontdekken.

Z

Je maakt keuzes zonder ze nog uit te stellen

Je hebt inzicht in wat jou belemmert tijdens het maken van keuzes. Je kent je energiegevers en kunt deze bewust inzetten. Je creëert overzicht en tijd en ervaart daardoor geen keuzestress of uitgestelde keuzes meer.

Z

Je voelt je goed om wie je bent

Je mag er zijn en accepteert jezelf. Daardoor ervaar je zelfliefde en sta je zekerder in het leven. Je kunt staan voor wie je echt bent. Je leeft niet meer naar de verwachting van anderen.

Z

Je bent je emoties de baas

Je hebt een manier gevonden hoe je kunt omgaan met je emoties. Je kunt deze uiten zonder jezelf compleet te verliezen.

Z

Je staat positiever in het leven

En ervaart meer positieve energie. Je ziet ook weer de kleine, pure dingen in het leven. Het leven raast niet zomaar aan je voorbij. Je bent je meer bewust van je omgeving en de mensen om je heen.

Z

Je kunt je eindelijk weer eens ontspannen

Niet alleen even voor een dagje, maar iedere dag kun jij optimaal ontspannen. Je hebt al dat MOETEN losgelaten, want je weet precies wat jij wilt. Je hebt minder tijd nodig om je energielevel weer op peil te krijgen.

Z

Je geeft je grenzen aan

Je kent je grenzen en weet precies wanneer je deze moet aangeven. Je kunt nee zeggen tegen anderen en daarmee ja tegen jezelf. Je voelt je niet meer schuldig als anderen meer van jou verwachten dan jij kunt geven.

U

Duidelijkheid

Ik geef je overzicht en inzicht waardoor er voor jou weer heel veel duidelijkheid ontstaat.

Zekerheid

Doordat je meer duidelijkheid hebt, weet je welke richting je op wilt. Je staat zeker in je schoenen.

Resultaat

Je hebt duidelijkheid en bent zeker over je richting die je op gaat. Daardoor krijg je snel resultaat.

Duurzaamheid

Je kunt op eigen kracht verder. Je resultaat is ook na lange tijd nog steeds merkbaar in je dagelijkse leven. 

Jij bent jij en ook al heb jij dezelfde doelen als een ander, jij doet het op je eigen manier. Jouw proces is dus uniek en met niemand anders te vergelijken. De inhoud van jouw traject is daarom altijd maatwerk.

Het allereerste gesprek bij Fleur was ik verward en druk in mijn hoofd en lichaam. Fleur stelde mij op mijn gemak. Ik voelde mij vrij om alles te kunnen en mogen zeggen. Door het gesprek en de tools en inzichten die Fleur mij gaf kwam er rust in mijn hoofd. Ze leeft met je mee. Tevens heb ik geleerd om los te laten. Het was voor mij een eye opener. Zo kan het dus ook! Wat een ervaring. Fleur drukt nergens een stempel op. Je bent zoals je bent en mag zijn.

Voor het eerst in tijden, kon ik buitenhuis lunchen, boodschappen doen en eten koken zonder paniek en stress. Het viel  mij op dat Fleur heel goed kijkt naar je mimiek en gestiek naast dat ze naar je luistert. Was een verrassing. Een betrokken coach die weet wat ze doet. Bedankt Fleur voor deze inzichten al na de eerste sessie!

Thea

Leerkracht

Ik heb weer meer balans gevonden in mijn werk en privéleven. Ik heb geleerd nog duidelijker keuzes te maken en hierdoor is er weer meer rust ontstaan in mijn leven.

Vooral in mijn werk merk ik dat ik weer erg veel plezier beleef aan het lesgeven en dat er minder vermoeidheid is. Het geeft me weer energie i.p.v. dat het me energie kost. Er is meer ruimte ontstaan voor professionele ontwikkeling. Mijn zelfvertrouwen is ook weer voldoende hersteld.

Ook thuis blijft het belangrijk duidelijke keuzes te maken en die ook uit te voeren. De communicatie is opener geworden.

Op persoonlijk vlak blijf ik het ook belangrijk vinden me te blijven ontwikkelen en blijf hier bewust mee bezig.

Heleen

Leerkracht

Ik gun iedereen een coach zoals Fleur! Ik heb Fleur leren kennen als een doortastende coach en ervaringsdeskundige. Het is vooral haar persoonlijke benadering, het doorgronden van wie je bent en wat je drijft en vooral ook de verbanden leggen naar eventuele mogelijke fysieke of genetische oorzaken.

Fleur is in staat om vanuit haar eigen ervaringen kennis te delen, maar educatief is ze ook zeer breed en sterk onderlegd. Ze is positief, heeft humor, is nuchter en stelt de juiste vragen. Ze geeft de juiste tips en tricks en laat je met pasklare acties de deur uit gaan.

Het heeft mij enorm geholpen en geeft me meer zelfvertrouwen om in bepaalde situaties te handelen. Ik ga zeker vaker naar Fleur en kan haar van harte aanbevelen als coach.

Sylvia

HR Adviseur

Ik geloof dat alles wat jij anders wilt in jouw leven al in jou zit.

Ergens in dit leven ben je jezelf kwijt geraakt,

omdat je te druk was met zorgen voor anderen.

 

Nu is het jouw beurt.

Herontdek jezelf en geef richting aan wie je wil zijn,

voor nu en in de toekomst, thuis en op je werk.

Want jij bent dat waard!

 

Ik wil contact!
Heb je een vraag?