fbpx

Zelfinzicht 5daagse

Ontdek meer over jouw fundament, zodat je invloed krijgt op jouw gedachten, gevoelens en gedrag. Daardoor maak je passende keuzes en richt je je leven in zoals jij het wilt. 

Dag 3

Dag 3 alweer van de zelfinzicht 5daagse!

Het thema van vandaag is planning en organisatie. Een behoorlijk belangrijk thema omdat hier een grote kans ligt om gelukkiger door het leven te gaan.

Bekijk eerst de video en lees daarna de opdracht hieronder. Als je dat wilt kun je het werkblad downloaden, printen en invullen.

Uitleg opdracht

Een planning geeft je structuur en overzicht en daarmee krijg je rust in je hoofd. Daarnaast kan een planning je ook motivatie geven. Je zet met een planning steeds stappen waarmee je bepaalde doelen kunt bereiken.

Een planning kan je ook iets over jezelf leren. Het laat bijvoorbeeld zien hoe jij met afspraken omgaat. Kom je de afspraken die je met jezelf hebt gemaakt na? Weet jij de juiste prioriteiten te stellen? Kun jij je tijd goed inschatten? Of overschat of onderschat jij jezelf steeds? Als je bijvoorbeeld ergens 3 uur voor plant en je bent na 1 uur al klaar dan heb jij jezelf onderschat.

Wil je je discipline verhogen dan kun je een strakke planning maken, maar je kunt ook een soepele planning maken om je dagen slechts richting te geven.

Een weekplanning voorkomt dat je geleefd wordt. Het is jouw week – jouw leven. En door je dagen bewust in te delen, kun je de kwaliteit van je week én je leven eenvoudig verhogen.

Ik ben zelf altijd heel bewust bezig met plannen. Ik heb genoeg tijd om te ontspannen, ik heb regelmatig contact met mijn vrienden, het huishouden draait rustig door, ik werk als leerkracht en daarnaast heb ik nog eens 2 bedrijven. Ik weet alle ballen hoog te houden, zonder dat ik uit balans raak. Vroeger was dat heel anders. Van nature ben ik namelijk heel chaotisch, maar ik heb mijzelf een enorm goede organisatie aangeleerd, waardoor ik eigenlijk altijd al mijn doelen wel weet te bereiken.

Ik wens je veel plezier en succes met de opdracht van dag 3!

Heb je een vraag?