Individuele ontwikkeling leerkrachten

In het onderwijs is elke dag anders. Maar ook ieder mens is anders. Leerkrachten hebben te maken met leerlingen met ieder een eigen achtergrond waar ze rekening mee moeten houden. Ook hebben ze te maken met collega’s met elk een eigen achtergrond en zelf hebben ze ook allemaal een eigen achtergrond. Dit kan zorgen voor miscommunicatie, onduidelijkheid en stress bij ieder afzonderlijk.

Het leraarschap bestaat tegenwoordig niet meer alleen uit lessen voorbereiden en lesgeven. Er zijn een heleboel taken bij gekomen, waardoor we soms vergeten zijn wat ook al weer onze kerntaak is.

Ben jij een leerkracht die op zoek is naar persoonlijke- en / of professionele ontwikkeling? Dan kun je dit aangeven bij je teamleider.  Daarna kijken we in een verkennend gesprek samen naar wat je nodig hebt, zodat je (weer) goed kan functioneren en dat je vol zelfvertrouwen, plezier en in balans voor de klas staat. Je hulpvraag kan variëren van coaching in de klas tot coaching van persoonlijke belemmeringen en alles daar tussenin.

We werken samen aan professionaliteit, zelfvertrouwen, balans en plezier.

De coaching vindt plaats in je werkomgeving, maar kan afhankelijk van je hulpvraag eveneens daarbuiten plaats vinden.

Op dit moment coach ik leerkrachten met de volgende hulpvragen:

  • Hoe kan ik zowel thuis als op school meer zelfvertrouwen krijgen?
  • Hoe kan ik opkomen voor mezelf, vooral bij verbaal sterke(re) collega’s?
  • Op welke manier kan ik overzicht en inzicht krijgen in mijn kwaliteiten en valkuilen en deze optimaal benutten op mijn werk?
  • Hoe hou ik plezier in mijn werk ondanks de voor mijn gevoel hoge werkdruk?
  • Op welke manier kan ik omgaan met leerlingen met opvallend en negatief gedrag in de klas?


Coaching Individuele ontwikkeling leerkrachten
Offerte aanvraagformulier Coaching Individuele ontwikkeling leerkrachten

 Lees ervaringen van anderen 
 

25-11-2018 21:20 Linda de Vries (Leerkracht)

De coaching van Fleur is erg prettig. Ze stelt goede vragen die zelfinzicht geven en je laten nadenken over je eigen handelen of waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Door haar manier van coachen af te stemmen op een manier die goed aansluit bij mij als persoon, maak ik mooie stappen in mijn ontwikkeling. Stappen die als ik het alleen gedaan had, pas veel later tot ontwikkeling zouden komen. 

11-10-2018 11:44 Wietse Blink (Directeur Duisterhoutschool SO Fryslân)

Fleur heeft naast MijnCoachroute op de Duisterhoutschool ook uitvoering gegeven aan begeleiding c.q. coaching van personeel. Haar manier van mensen tegemoet treden en haar open wijze van communiceren is naast mensen- en vakkennis van wezenlijke waarde geweest om de kernwaarden van de school, Professionaliteit, Passie & Plezier (nog) meer dan daarvoor te accentueren, te ontwikkelen en te bestendigen.