Onderwijs

Als leerkracht ben je een belangrijk onderdeel in de context van een leerling. Samen met zijn of haar ouders probeer je het maximale uit elke leerling te halen. Maar wat als een leerling belemmerd wordt in zijn sociaal-emotionele- en/of cognitieve groei? In eerste instantie kom je er met je eigen expertise of door leerlingbesprekingen wel uit.

Op de pagina Leerlingen met een hulpvraag lees je meer over hoe deze leerlingen goede en passende begeleiding kunnen krijgen wanneer de school en de ouders samen de schouders eronder zetten. Je kunt namelijk alleen het maximale uit een kind halen wanneer een leerling in zijn gehele context begeleid wordt. 

Het is niet alleen belangrijk om leerlingen en ouders te begeleiden. Het is ook belangrijk dat leerkrachten zich blijven ontwikkelen. Zowel persoonlijk als professioneel. Ben je op zoek naar begeleiding in je eigen ontwikkeling of coaching voor het managen van je onderwijstaken? Kijk dan eens naar individuele ontwikkeling voor leerkrachten gericht op professionaliteit, plezier en balans.

Vind je het belangrijk om jezelf en je collega’s professioneel te ontwikkelen? Bekijk dan de mogelijkheden voor studiedagen op de pagina professionalisering onderwijsteams.