fbpx

Leerkrachten zijn enorm belangrijk in het leven van kinderen. Kinderen zitten 5 dagen in de week bij een leerkracht in de klas. Je hoort de laatste tijd veel in het nieuws over het onderwijs. Stakingen, werkdruk, salarissen, grote klassen. Er wordt veel van leerkrachten gevraagd. Niet elke leerkracht lukt het om positief te blijven of om het vak te blijven uitvoeren. Als een leerkracht niet meer goed in zijn vel zit dan heeft dit gevolgen voor zijn manier van lesgeven. Een korter lontje, meer onrust in de klas, minder goed voorbereide lessen en ga zo maar door.

Leerkracht coaching

Leerlingen voelen het haarfijn aan als een leerkracht niet goed in zijn vel zit. Ze worden onrustig, luisteren minder goed, gaan uitdagen of minder snel en serieus met hun taak aan de slag. Niet positief dus, want jij als ouder wilt wel dat jouw kind veel leert op school.

De afgelopen maanden heb ik een aantal leerkrachten gecoacht. Samen hebben we gekeken hoe ze weer plezier in hun werk konden krijgen. Hoe ze weer zelfverzekerd voor de klas kunnen staan en hoe ze om kunnen gaan met de werkdruk. We ontkwamen er niet aan om opgebouwde patronen uit het verleden te onderzoeken. Die vormden namelijk ongemerkt een belemmering in het heden. Ook privé zaken namen we mee. Waar een leerkracht privé tegenaan loopt zie je vaak ook terug op de werkvloer. Als je je onzeker voelt, dan ervaar je dit vaak zowel privé als op het werk.

Alle trajecten zijn naar tevredenheid van zowel de leerkracht zelf als de werkgever afgerond. Momenteel ben ik weer begonnen met een aantal nieuwe leerkracht trajecten. De komende maanden kunnen we er dus weer hard voor gaan.

Als een leerkracht in zijn kracht staat, haalt hij het beste uit jouw kind!