Gezinsbegeleiding

 • Weet je niet wat er allemaal in je kind omgaat?
 • Doet je kind vaak boos, verdrietig, dwars of brutaal?
 • Is je kind vaak (faal) angstig?
 • Laat je kind veel negatief gedrag zien?
 • Slaapt je kind slecht of piekert hij veel?
 • Haalt je kind op school slechte resultaten?
 • Laat je kind op school negatief gedrag zien?
 • Heeft je kind leerproblemen?
 • Wordt je kind gepest of pest hij anderen?
 • Heeft je kind moeite met sociale vaardigheden?
 • Zijn jullie gescheiden of ben je van plan om te gaan scheiden?
 • Is je kind hooggevoelig en/of beelddenker?

Herken jij jezelf in één of meerdere vragen? Dan kan gezinsbegeleiding effectief en zinvol zijn, zodat je kind geholpen kan worden. Ik vind het belangrijk dat een kind, dat worstelt met zichzelf, begrepen wordt, zodat je kind zijn lasten niet alleen hoeft te dragen, maar kan delen met zijn context.

Een kind met worstelingen vraagt vaak extra energie. Dit kan invloed hebben op de andere gezinsleden. Een kind is immers onderdeel van het gezin. Ik begeleid je kind daarom altijd in de vorm van gezinsbegeleiding.

Pakketten gezinsbegeleiding

Voor gezinsbegeleiding bied ik een aantal pakketten aan. Je kunt zelf kiezen voor een pakket, waarvan jij denkt dat deze het beste past bij jouw hulpvraag. Tijdens een intakegesprek bespreken we je hulpvragen en geef ik je ook een advies over het pakket waarvan ik denk dat het beste aansluit op jullie situatie.

Start

Het startpakket is een heel geschikt pakket als jullie snel van start willen en vrij zelfstandig en intensief aan de slag gaan met wat we bespreken tijdens de sessies. Het startpakket bestaat uit 6 sessies waarin we aan de slag kunnen met één of maximaal twee hulpvragen.

Medium

Het mediumpakket wordt het vaakst gekozen. In dit pakket kunnen we in 10 sessies best een flink aantal hulpvragen aanpakken met een langdurig positief effect. We hebben genoeg tijd en ruimte om op een natuurlijke manier een gedragsverandering te laten plaatsvinden.

Intensief

Het intensief pakket bestaat uit 15 sessies. Dit pakket is heel geschikt als er veel (complexe) hulpvragen zijn en als je al meerdere manieren van coaching of begeleiding hebt gehad zonder positief resultaat. We nemen de tijd en rust om gedragsveranderingen één voor één zichtbaar te maken met een langdurig positief resultaat. Verandering kost tijd, maar door dit pakket heb je de grootste kans dat de veranderingen nog lange tijd zichtbaar en merkbaar zullen zijn. Je herkent je gezin na dit pakket bijna niet meer terug. Er heerst rust en harmonie en je hebt weer genoeg energie voor andere zaken.

Op de tarievenpagina staat een overzicht van de verschillende pakketten. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier of via het contactformulier.

Ik zie ernaar uit om samen met jullie te werken aan een veilige en stabiele sfeer in jullie gezinssituatie en dat jullie kind weer gelukkig en blij zichzelf mag zijn!


Coaching Gezinsbegeleiding
Aanmeldformulier Coaching Gezinsbegeleiding


 Lees ervaringen van anderen 

Ouders van Tim, 9 jaar

Doel was om Tim over z’n spanningen voor o.a. school heen te helpen en dat hij beter kan slapen en dat doel is behaald. Parallel aan het traject van “Effect op maat” liep voor Tim een traject “Bikkel-training”. Beide hebben hem enorm geholpen, moge blijken uit het feit dat hij met opgeheven hoofd naar school gaat en minder piekert.


Het contact met Fleur was vanaf het begin af aan positief en merkte je aan Tim dat communicatie met Fleur gemakkelijk verliep. Tim kon vrijuit praten over de dingen die hem dwars zaten en waar hij tegenaan liep. Of er een echte klik was tussen Fleur en Tim vinden we misschien iets te ver gaan, maar het feit dat Tim gemakkelijk over zijn gevoelens durfde te praten en daarna grote stappen heeft gezet in de goede richting, geeft voor ons aan dat “Effect op maat” voor Tim echt geholpen heeft.


Afspraken maken met Fleur ging gemakkelijk en er werd ruim voldoende tijd uit getrokken voor een sessie met Tim. Soms liep een sessie zelfs uit, maar daar werd niet moeilijk over gedaan. Al met al zijn wij blij dat wij “Effect op maat” in de arm hebben genomen om Tim te begeleiden met tips en trucks en zouden wij “Effect op maat” zeker aanbevelen.